onsdag 20. oktober 2010

i praksis igjen

Ja da var jeg på min tredje dag i praksis. Den første uken skal jeg bare observere, se hvordan læreren er i klasserommet, hvordan elevene oppfører seg osv. Neste uke skal vi selv få prøve oss. Da skal vi ta for oss et fag vi skal undervise i. Og jeg tok selvfølgelig norsk da. har ikke enda fått oversikt over hvilket emne de har neste uke, men en ting jeg vet er at jeg skal bruke IKT i faget.
Men jeg får komme tilbake senere om hvordan det gikk..

3 kommentarer:

  1. Vi ser frem til å lese om hvordan du vil bruke IKT og hvordan det gikk.

    SvarSlett
  2. oi, her hadde jeg vært litt slurven med tilbakemeldingene.
    Det jeg gjorde i praksis var det at jeg lagde en Power Point fremvisning til elevene. Vi hadde norsk og skulle ha om språkets utvikling, et veldig interessant emne. Men for elevene så kan dette bli veldig kjedelig hvis man ikke greier å vinkle det slik at det blir nært elevenes hverdag. Jeg hadde flere caser til Power Pointen slik at elevene ikke bare skulle skrive men også få delta muntlig.
    Jeg fikk vite av klassekontaktene deres at Power Point var noe som gjorde at elevene i denne klassen følger bedre med. Så jeg lagde en Power Point på 10 lysbilder, der det var litt tekst og spørsmål på hver side. Elevene måtte skrive fra PP, slik at de fikk stoffet ført inn via skrift. Så det ble en flott time, elevene fulgte godt med fra PP og de var også aktive muntlig når det trengtes.

    SvarSlett
  3. Jeg er veldig spent på hvordan dere jobber med IKT videre i norskfaget. Lurer på hvor stor forskjellen er i Bodøskolene.

    SvarSlett